Anticariat cu de toate
E foarte greu să găsești o sursă pentru cărți mai greu de găsit pe piață. Eram în căutarea volumelor lui Cesare Lombroso, Omul delincvent. Era o ediție cu două volume, dar m-am mulțumit doar cu primul volum. Așa e la anticariat, iei ce găsești și ce anume este pe stoc. Așadar, am găsit cartea cu pricina la Casa Literelor, un anticariat foarte drăguți din Arad, cu o livrare ireproșabilă, la nivel de veritabil shop online. Stați liniștiți, nu este nimic plătit, vă vorbesc doar din experiența cumpărării. Ce alte titluri interesante am mai vânat: Conversații cu Husserl si Fink – Dorion Cairns - 24 lei, Galaxia Gutenberg - Marshall McLuhan -2.4 lei, Semnificație și acțiune – Charles S. Peirce - 3 lei, Minți împrăștiate. Originile și vindecarea tulburării de deficit de atenție – Gabor Mate - 37.6 lei, Nouvelles conferences d'introduction a la psychanalyse – Sigmund Freud - 12 lei, Greața - Jean-Paul Sartre - 14.4 lei sau câteva volume de Jules Verne pentru fete la vreo 3-4 lei fiecare.
Discurs despre economia politică la Editura Tact - Jean-Jacques Rousseau
Editura Tact anunță o nouă colecție, una care va cuprinde scrieri netraduse niciodată încă sau opere care vor beneficia de versiuni actualizate. În următorii ani, vor vedea lumina tiparului autori precum: John Locke, Montesquieu, Hobbes, Diderot, Hume, Filmer, Voltaire, Spinoza, Condorcet. Lista mai poate cuprinde surprize. Până atunci, colecția a debutat cu ”Discursul despre economia politică” al lui Jean-Jacques Rousseau în traducerea Veronicăi Lazăr, fostă colegă de facultate. Un mare bravo. Cartea poate fi comandată aici.
Distincție trecută subtil cu vederea: Grand Prix de Philosophie de l'Académie Française
Anca Vasiliu a primit cea mai înaltă distincție a Academiei Franceze, și anume le Grand Prix de Philosophie de l'Académie Française. Cum era de așteptat, nu s-a scris deloc sau mi-a scăpat mie subiectul în preas autohtonă. Ei bine, puteți citi despre premiu aici.
Anca Vasiliu a fondat Revista Chora în 2003, alături de Alexander Baumgarten şi Bogdan Tătaru-Cazaban. Notă despre revistă de pe site-ul oficial:: Revista Chôra este editată de editura Polirom. Este de vânzare în librării în România şi este distribuită în Franţa de către Librairie philosophique J. Vrin care asigură şi abonamentele. Poate fi comandată on-line pe site-ul www.polirom.ro.
Decât o Revistă #48 e live, deși nu vin vremuri bune
Decât o Revistă a anunțat numărul #48, deși redactorul lor șef a scris un editorial trist și sumbru cu privire la viitorul revistei. Sunt șanse foarte mari ca redacția să se înjumătățească, la fel și proiectele, sau chiar ca viitorul proiectului să fie pus sub semnul întrebării. Sincer, mi-ar părea foarte rău, deși nu sunt un abonat, ci doar un cititor online. Rămâne să vedem ce urmează. Între timp, acest număr este dedicat fugii, stării permanente de pregătire să acționezi fuga, să fii pregătit să o faci. Totuși, există speranță.
Un număr despre cum să fim prezenți în realitățile complicate din ultimele luni.
Ilustrația de pe copertă e semnată de studioul Agrafka, fondat de artiștii ucraineni Romana Romanyshyn și Andriy Lesiv, școliți și stabiliți în Lviv, orașul din care au plecat în a doua zi de război.
sursa foto: Facebook Cărturești