#franturi 2. (ne)sustenabil și noi tehnologii, selfie preistoric și postuman, gâlceava La Terenuri din Cluj
#decitit. #devazut galerie foto cu La Terenuri, stadiul actual.
(Ne)sustenabil.
Întrăm pe noi tărâmuri pășind în spate. Între sustenabil și ne-sustenabil, cum să producem energia necesară noilor mașini electrice fără a face apel la resursele tradiționale și a impacta mediul? Discuție lansată pe un grup reddit.
Tinerii ar cam fi interesați să învețe mai multe despre noile tehnologii.
Puțin peste 70% din tinerii români (71.9%) sunt interesați în a învăța mai mult despre noile tehnologii, conform unui sondaj INSCOP desfășurat în perioada 23 mai - 14 iunie (sursa: Nine O'Clock). 27.6% au răspuns negativ, iar 0.5% nu au răspuns sau nu au fost deciși. 19.1% dintre respondenți ar fi dispuși să plătească din banii lor pentru astfel de cursuri, în timp ce 80.5% au răspuns negativ. Ceea ce este interesant sau mai interesant: 27.5% au participat la cursuri sub supravegherea colegilor sau a unor supervizori, în timp ce 70.5% au precizat că nu au luat parte la așa ceva. Procentul este mare spre foarte mare.
Alte date:
38.3% - au o opinie bună despre utilizarea inteligenței artificiale vs 41.5% care nu au o opinie, bună sau rea, vs 18.4% au o părere negativă
43% din tinerii români au o părere bună despre utilizare roboților pentru simplificarea muncii oamenilor vs 28.2% au o părere negativă vs 27.7% nu au o părere pe subiect
47.7% și-ar dori să lucreze remote vs 47.1% nu ar aprecia acest format de lucru
Numele studiului: Romania 2050 Agenda. A conversation about the future of Romania - Edition I.
De la selfieul preistoric la cel postuman
Atunci când îți găsește cartea citată:
Este deci evident că selfie-ul nu se oprește aici. Autoreprezentarea idealizată pe care o permite spațiul virtual este departe de-a fi atinsă odată cu augmentarea identității sexuale. „Translația de la comunici la te comunici este un apanaj al transfigurării locului comun al utilizatorului în rețea”, ceea ce oferă individului senzația demiurgului virtual. Omul se recreează după chipul și asemănarea sa, respectiv construiește imaginea avatarică a sinelui, neștiind „dacă își va asuma rolul unei zeități în fața creaturii sale”. Riscul este ca cybo-avatarul, sub presiunea comentariilor din rețea, să influențeze mai puternic persoana decât invers. Și atunci, „zeul” devine sclav, iar avatarul său se dovedește a fi virtual omnipotent și omniprezent, cel puțin în raport cu creatorul. Un paradox greu de acceptat, de vreme ce unii psihologi consideră că toți cei care își fac selfie vor să devină virali./ Radu Stănese - De la selfieul preistoric la cel postuman. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
Pasajul conține trei citări din cartea mea, #selfie, descoperirea feței, Editura Tritonic, București, 2014
La Terenuri. Gâlceava administrației clujene cu timpul
Mult întârziatul, doritul și căzutul în dizgrație proiect La Terenuri - Baza sportivă din cartierul clujean Mănăștur - este aproape gata. Trebuia să fie acum ceva timp. Azi, o vedem și …nu e. De ce? Pentru că încă nu e finalizată, dar clujenii o utilizează, arătând clar dorința oamenilor de a petrece timpul liber în astfel de spații. Ne dorim, dar, mai așteptăm puțin. La Terenuri nu e gata, dar, pare că lucrările merg cu încetinitorul. Se aruncă și ceva culpe, dar, cui îi mai pasă. Las aici câteva fotografii de la tura de astăzi.