#frânturi 75. Ce să mai și alegi în Cluj, că atâtea-s, uei, suntem leneșii Europei la sport, batem Slovacia și #selfie 2.0
#devăzut cum a arătat centrul Clujului într-un weekend plin de evenimente, cum suntem leneșii Europei la mișcare și o surpriză: #selfie 2.0 se face pe print
Clujule, Măria ta, ai sărit, ai jucat, ți-ai pus straie de mare eveniment și ai țopăit ca un saltimbanc, dar ți-a ieșit. Toți cei care ați fost părtași sunteți ieșiți din toate mințile: TIFF, meciul România - Belgia proiectat în centru, totul transformându-se într-o mare galerie, Raliul Clujului, Fenomenul Pitești – Expoziție itinerantă la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Festivalul Opera Aperta, ediția a 8-a sau Piața de flori altfel #8 pe Strada Potaissa. Ce să alegi, unde să mergi sau la ce să renunți?
Evident, să mergi la toate sau la fiecare câte puțin. În plus, să te strecori pe trotuarele din centru pe la orele 23.00 sau înspre miezul nopții era o adevărată artă.
Mergem mai departe, să fie!
Despre meci: am zis inițial că bate clar Belgia. Apoi, în plină atmosferă de serbare, m-am rezgândit: 3-1 pentru România, golurile noastre fiind marcate după minutul 75. Ei bine, a fost cum zisesem inițial, era prea frumos, dar, hei, Croația a plecat acasă deja, după un european slăbuț, la granița dintre generații. Acum, mâine, om vedea dacă noi facem sau nu ceva. Eu cred că batem și Slovacia, 1-0, gol după minutul 80, să vedem.
Mulțimi. Care-cum, iar vibe-ul acesta al orașului îi potențează aura deja existentă. Da, nu om ști noi, cei care trăim aici, cum anume se vede plăcut Clujul, pentru că, no, ici-colo ba o bordură pusă aiurea, ba trafic, ba lipsă de copaci sau toaletare corespunzătoare pe malurile Someșului, zici că ești prin ceva junglă abandonată, dar, cei care vin din afara orașului se duc în centru, acolo își trăiesc orele (pe)trecute. Cum se văd acestea? Păi, ei bine, se văd bine, bine de tot. M-a cuprins și pe mine un sentiment, așa, de cât de fain e, deși l-aș fi vrut și mai fain. De fapt, cred că aceasta este marea mea problemă, nu mă mulțumesc.
Mulțumiri de sine
Înainte de sine, să fie continuarea sau extensia lui, mai jos.
👉 La fel stau treburile și cu altele, că o fi job, pasiune sau simple trăiri cotidiene sau dileme. Așadar, nu mă mulțumesc, încerc să una-alta. Ce mă fac atunci când nu se vrea decât sub limita cerului și nivelului mării? Ei bine, dileme și frustrări, dar găsesc o cale de a merge înainte. Berlineză, bere, croată sau ceva tare de tot, cu esență și arhitectură.
România, cea mai leneșă țară în materie de sport
Mirați? Eu, nu. Să explic puțin, dar, înainte, să vă pun print screenul:
Citim cel mai puțin, facem cel mai puțin sport pentru că…nu ne pasă să ne alocăm timp pentru noi, nu ne pasă sau nu vrem. În același timp, vorbim despre productivitate extrem de scăzută la români, deși lucrează cele mai multe ore de prin Europa. Deja se adună câteva dileme pe metrul pătrat.
Adică, muncim mult fără sârg sau aplomb pentru a nu avea viață, plângându-ne apoi că nu muncim ok pentru a avea viață. Câte ore lucrați pe zi? Cred că ne putem răspunde singuri. Cât de bine o faceți sau sunteți lăsați să o faceți? Alte întrebări, alte răspunsuri, dar totul merge în aceeași direcție.
#selfie 2.0, o gură de aer în 2024
Vă prezint coperta #selfie 2.0, cartea mea revizuită care va vedea lumina tiparului curând. Am decis să print din mai multe rațiuni. Nu vă pot spune prea multe acum, nu aș mai avea ce spune atunci când va fi cazul, dar cartea îmi deschide noi căi și orizonturi. Vă aștept la lansări.
👉 Nu uita, până în 2050
Ar putea fi mai mult plastic în ocean decât pește!
99% dintre păsările mărilor și oceanelor ar putea ingera plastic!
Milioane de animale marine mor în fiecare an din cauza gunoaielor
Fiecare chiștoc de țigară poluează sute de litri de apă și durează ani să se degradeze
10 milioane de gunoaie sunt aruncate anual în apele mărilor = adică, un camion pe minut, 400 kg pe secundă
80% din gunoaiele marine provin din surse terestre.
Ce putem face? #ourocean #ourseas (Sursa: Aquarium Pola)