#frânturi 77. Lansare #selfie 2.o, cartea și site-ul, rezultate fantastice la Imst și Petzen, campanii OOH tari cu eroarea Microsoft
#devăzut cum s-a lansat pe orbită #selfie 2.o, cartea și site-ul, vezi de unde o poți cumpăra acum, care e faza cu Imst și Petzen și legătura dintre Decathlon, Kit-Kat și Microsoft
După o perioadă de secetă, soare, căldură mare și alte secătuiri, plouă. Inspirația nu secase în mod voluntar, pentru a repara niște fisuri, ci luată de valul de trândăveală intelectuală căruia îi căzuse eul. Uitate vremuri, căci, în acest weekend, la începutul său, #selfie 2.o a văzut lumina tiparului. Ediția revizuită a cărții scoase în 2014 se face pe print la o distanță de zece ani. Le mulțumesc tuturor celor care m-au încurajat să nu o las uitării, pe undeva, ci să o (a)duc la lumină, mai ales că subiectul este încă actual. Pasajele adăugate și cele revizuite o aduc pe scenă într-un mod spectaculos, asta și datorită designului propus de Editura Cărții de Știință. Cum va fi? Eu vă recomand să îndrăzniți, e bine. Nu e precum o fostă ploaie de vară caldă și calmă, măruntă, relaxantă, ci ceva mai aprig, cu o raflă de vânt în toropeala verii, dar, într-un final, te vei simți bine. Vei da peste cotloane la care te-ai gândit mai puțin, vei vedea cum te scapi printre degete sau cum celălalt tu, cel virtual, va avea mai multă relevanță decât tine în realitate. Te va pune pe gânduri serios.
Cartea este deja pusă la comandă online pe site-ul editurii și pe câteva site-uri cu vânzare de carte online. Curând, o să apară și în circuitul librăriilor clujene, iar, la toamnă, sunt șanse să ne vedem la Festivalul Internațional de Carte de la Cluj-Napoca, rămâne să vă spun. Vă aștept la fel cum vă așteaptă și eul vostru virtual, să vă reconstruiți identitatea după bunul plac, după care să vă cedați ei cu totul. Să vă domine total.
#selfie 2.o, site-ul
Tot la capitolul lansări, să nu ziceți că nu v-am spus, cartea va dispune și de propriul site, #selfie 2.o, inspirat de undeva, desigur. De ce un site al cărții atât timp cât va fi disponibilă la vânzare în multe locuri, offline și online? Site-ul este un proiect, acolo unde veți regăsi materiale relevante celor două ediții ale #selfie-ului, cât și articole care vor continua povestea, de la #selfie 1.0 la #selfie 3.0. Așadar, stați prin zona site-ului pentru a vedea cum se continuă povestea, căci va fi una și nu va fi deloc plictisitoare.
Newsletterul cărților pentru copii
Stați și prin zona lui
, căci și-a lansat un newsletter. Evident, vor fi recomandări de cărți pentru copii pentru că, nu-i așa, există deja o prea mare asociere între autor și acea zonă. Alex promite că va fi vineri, poate că dimineața, poate că mai spre amiază, când se trezește. Ideea e că va fi vineri exact după ce se trezește. Eu îl voi aștepta, dar nu pe zi, ci la frontală, că așa-s eu, nocturn.Medalii la un sport la care ne uităm prea puțin: Imst și Petzen
Pare că asta nu e despre lansări, dar este. Într-un moment în care planeta România era prinsă cu fugitul a 11 băieți după o minge, unele sporturi chiar performau. V-am mai spus despre asta, dar, acum vă spun despre unul special: cățăratul.
La Petzen Climbing Trophy ediția 2024, competiție internațională ajunsă la ediția cu numărul 20 și intitulată de unii una dintre cele mai mari competiții de gen destinată tinerilor, România a avut o prezență consistentă. Nu a dost doar atât: la U12, podiumul a fost adjudecat de România prin următoarele sportive: Sarah Stamate de la Gravity Cluj-Napoca a obținut locul 1 la general, Eliza Pretușel - locul al doilea și Ana Fintineanu a venit a treia. În top 10, am mai avut-o pe Emilia Preda. La U8 băieți, Silviu Enea a obținut locul al doilea, la U10, Ilie Tudosă a fost tot al doilea, iar la U 12, fratele său, Constantin Tudosă, și-a adjudecat concursul. Competiția a beneficiat de clasicele: alergarea pe verticală, bouldering și cățărare.
Schimbăm locația și competiția: Youth Color Climbing Festival - Imst (YCCF) - faimoasa competiție, ajunsă și ea la ediția cu numărul 20. Rezultatele finale pe puteți vedea aici, însă vreau să menționez asta: avem și aici o poziție fantastică!
Avem un loc doi istoric prin Ștefan Stamate la U12 băieți. Rezultatul este cu atât mai notabil cu cât concurența este acerbă la Imst, iar, în România, condițiile acestor copii sunt destul de departe de ce au cei din alte țări. Așadar, să încercăm să fim cu ochii și pe alte zone ale sportului, acolo unde pot avea loc adevărate lansări pe orbita internațională.
Ce au în comun Decathlon, Kit Kat și Microsoft?
Niște ecrane, pentru cei din urmă - fatal error, pentru primii - campanii de marketing OOH foarte tari. Vorbesc acum de real time marketing, adică de inițiativa unor echipe de a reacționa super rapid atunci când există deja în piață un tumult creat pe fondul unui element negativ. Acum, a fost eroarea Microsoft, deși nu le-a aparținut, ci firma X - nici nu mai contează, căci lumea tot de Microsoft s-a legat.
Ce au făcut Decathlon, în primă fază, și Kit Kat, mai apoi? Vedeți mai jos.
Așadar, ai nevoie de o echipă creativă de marketing sau de una care lucrează cu o agenție creativă (de genul Rethink Communications), de un management care înțelege că real time marketingul nu îi aduce, probabil, vânzări fix acum-ni, ci poate creea altceva. Rezultatul testului scoate drept câștigător emoțional pe Kit Kat în această bătălie. Idei faine, oameni și echipe faine, idei faine. Cercul se închide, punct! În orice alt context, chinuri și nimicnicii.
👉 Nu uita, până în 2050
Ar putea fi mai mult plastic în ocean decât pește!
99% dintre păsările mărilor și oceanelor ar putea ingera plastic!
Milioane de animale marine mor în fiecare an din cauza gunoaielor
Fiecare chiștoc de țigară poluează sute de litri de apă și durează ani să se degradeze
10 milioane de gunoaie sunt aruncate anual în apele mărilor = adică, un camion pe minut, 400 kg pe secundă
80% din gunoaiele marine provin din surse terestre.
Ce putem face? #ourocean #ourseas (Sursa: Aquarium Pola)