#frânturi 84. Cel mai fericit om din lume trăiește în Slovenia, stanțe foto și un concept abstract - încrederea și niște recomandări
#decitit despre omul care părea să fie cel mai fericit sau noroscos om din lume, despre ce anume înseamnă încrederea, mai ales într-o companie și ceva stanțe
Fericit în Slovenia!
Am cunoscut cel mai fericit om. Locuiește în Slovenia, lângă o pistă de biciclete ce ajunge până în Italia și Austria. Are un local cu o vedere panoramică fabuloasă, iar cafeaua și-o bea pe o prispă scrutând orizontul precum John Dutton. Am mâncat un blejska kremšnita, cel mai bun din țară, cum mi-a spus.
De unde vii?, continuă omul nostru. România. Aha, o altă continuare.
Ai o vedere fantastică aici, zic.
Știu, răspunde fără pic de aroganță. Tot ce vezi de aici de la bar și până la șosea este al meu, îmi spune arătând cu mâna.
La urma urmei, fericirea stă în lucrurile simple, într-un aer curat și o cană de cafea băută pe veranda care dă spre Triglav.
Stanțe de Cluj
La pas de seară, pe Mihail Kogălniceanu, e boemie de vremuri ce parcă mai trecuseră pe acolo. Am trecut. E un pasaj în nebunia din centru care te face se te gândești că ești în pasaj, într-o trecere.
Încredere, fundamentul oricărei strategii
Un cuvânt atât de banal, după vorbă, după port, încredere. Pornești la drum cu el în orice chestie pe care ai vrea să o faci la locul de muncă, orice. Îți lipsește, îți garantez că se vor duce toate pe apa sâmbetei. În ce? Da, monolog subtil. În companie, în echipă, în colegi și, nu în ultimul rând, în tine. Nu există, se va mecaniza totul în așa hal încât nici moneda dată luntrașului pe Styx nu te va mai salva. Se duse dracului…
O recomandare utilă: un rent a car
Vă spun sincer, opțiunea de a rămâne fără mașină personală, la îndemâna serviciilor de rent a car românești, un proiect ambițios pus pe hârtie cândva, s-a dovedit doar idealist. Rămas fără mașină, într-o sâmbătă, având o rezervare făcută, am zis să apelez la un rent-a-car clujean. Greu spre imposibil să găsești ceva în toate mințile în privința prețului.
Abia spre seară, am dat peste ceva mai ok: GCA Rent a Car. Serviciile au fost foarte bune, mașina aproape foarte ok. Următorul weekend, aproape aceeași poveste, de data aceasta, după niște amânări, anulări, am zis că plecăm, într-un final, tot cu un rent-a-car: Compexit. Am luat un Kodiaq, o mașină impecabilă, însă pe măsura prețului. Serviciile au fost jos pălăria, de-a dreptul impecabile, cu nota că e nevoie să rezervi mașinile în intervalul luni-vineri. Altfel, de vineri spre seară încolo, nu poți decât preda o mașină, nu și prelua.
Concluzie: la noi, dacă poți, fie și dacă ai mașină de job, e ok să nu te lași fără mașină personală, mai ales dacă te știi om mai de munte, așa, cu sclipiri de drumuri mai desfundate și panorame mai rare.
Max, jenant!
Am luat Max pentru Freud/ Anthony Hopkins, ceva vampiri și Garry Kasparov/ Rematch. Totul a fost bine până când m-am prins că abonamentul e o mare porcărie. Adică, plătesc să am acces și, apoi, constat că există o groază de reclame pe parcusul filmelor. Nu puține, chiar multe. Așadar, plătesc de două ori. Mi se pare o chestiune abjectă. În altă ordine de idei, voiam să vă recomand cele două filme, că partea cu vampiri nu e pe gustul tuturor. Desigur, dacă treceți peste tâmpenia celor de la Max.
👉 Nu uita, până în 2050
Ar putea fi mai mult plastic în ocean decât pește!
99% dintre păsările mărilor și oceanelor ar putea ingera plastic!
Milioane de animale marine mor în fiecare an din cauza gunoaielor
Fiecare chiștoc de țigară poluează sute de litri de apă și durează ani să se degradeze
10 milioane de gunoaie sunt aruncate anual în apele mărilor = adică, un camion pe minut, 400 kg pe secundă
80% din gunoaiele marine provin din surse terestre.
Ce putem face? #ourocean #ourseas (Sursa: Aquarium Pola)